Låt en utbildad ergonom hjälpa dig att hitta rätt ergonomiska produkter

Oavsett om du sitter på ett kontor eller om du arbetar hemifrån är ergonomiska stolar bra. Det går inte att förneka dess fördelar efter att tagit del av olika studier. Eftersom ergonomiska stolar är bättre för hälsan finns det ingen anledning att använda en annan typ av kontorsstol på arbetsplatsen. Här kan du läsa mer om varför du behöver ergonomiska stolar på ditt kontor.

 

En ergonomisk stol för bättre hälsa och arbete

Vill du skydda din kropp och hälsa samtidigt som du ökar produktiviteten och effektiviteten? Det låter verkligen som ett drömlikt scenario. Ta hjälp av en utbildad ergonom som kan delge dig sin expertis inom området. Hos Ergonomiföretaget hittar du erfarna ergonomer som kan hjälpa dig. En ergonomisk stol är en bra investering som lönar sig på lång sikt. Ansvarsfulla arbetsgivare försöker skapa den bästa arbetsmiljön som möjligt för sina anställda och egenföretagare är också intresserade av att förbättra sin egen kontorsmiljö. Varje typ av investering som skyddar kroppen och främjar en bättre hälsa lönar sig. Ergonomiska lösningar är ett säkert sätt att ta väl hand om kroppen. Den som arbetar varje dag och konsekvent sitter ned vid ett skrivbord behöver utan tvivel den bästa stolen. En ergonomisk stol är den bästa investeringen för att främja din hälsa. Det är viktigt att ta ergonomi på allvar för att behålla motivationen under hela arbetsdagen och kunna arbeta hårt samtidigt som det känns bra.

En ergonom på Ergodesign hjälper dig att hitta rätt hjälpmedel

Ergonomiska stolar och dess funktioner

Det handlar inte bara om fördelarna med ergonomiska stolar utan även dess funktioner. När du lär dig mer om funktionerna förstår du bättre vad du kan förvänta dig. Du kommer också att förstå fördelarna bättre och varför du behöver ergonomiska stolar i kontorsmiljön. Till exempel har stolarna en justerbar sitthöjd, vilket hjälper dig att hitta din optimala arbetsposition. Det finns inte stolar i alla storlekar och det finns heller ingen position som en person kan konstant bibehålla och som samtidig är bra för kroppen. Därför behöver du möjligheten att ställa in höjden på din stol och kunna göra andra justeringar efter behov. Inställningar för sitthöjd är en av de viktigaste funktionerna. Andra viktiga egenskaper för en ergonomisk stol är ordentlig vaddering för din rumpa och din rygg. Stolen måste också vara tillräckligt lång i ryggen för att ge rätt stöd. Det finns också de med justerbara armstöd som tillåter ytterligare en nivå av komfort och stöd.

Bekvämlighet är också viktigt vid val av stol

Några av funktionerna handlar inte bara om stöd utan om bekvämlighet. Du bör hitta en stol som är tillräckligt lätt att flytta och som går att rulla. Du behöver en ergonomisk stol som har en bra bas och ger dig tillräckligt med stöd. En viktig funktion är justerbart ryggstöd. Med denna information är du redo att leta efter den bästa ergonomiska stolen till ditt kontor. Kom ihåg att en ergonomisk stol kommer att förbättra din effektivitet och produktivitet, vilket är en positiv aspekt av en ergonomisk kontorsmiljö som du kanske inte tänkt på.