Hur nagelsvamp och fotsvamp kan tränga sig in i vårt immunsystem – Behandling med laser hjälper

Om du vill veta hur man behandla nagelsvamp måste du först förstå hur det utvecklas. Svamp tar boende under och runt dina naglar, det är mycket svårt att bli av med. Spiken fungerar faktiskt som skyddande täckning för svampen. Tånaglar, är särskilt mycket svåra att behandla eftersom de är mer utsatta för den mörka, fuktiga och varma miljön som orsakas av strumpor och skor. Svamp älskar denna typ av miljö. Eftersom det inte är lätt att bota tån nagelsvamp, är det bättre att vidta vissa förebyggande åtgärder för att undvika att få tån nagelsvamp.

Så förebygger du nagelsvamp – jobba med för behandling

Immunsystemet – En orsak till tån nagelsvamp är ett kompromissat immunsystem. Vanligtvis, när de utsätts för svamppartiklar, kämpar ditt immunsystem av invaderarna innan det tar sig i dina naglar eller nagelbäddar. Men om du har ett kompromitterat immunförsvar på grund av en annan sjukdom som HIV eller diabetes, eller om du har dålig näring, så är det troligt att du tar upp tån nagelsvamp. För att bekämpa detta, ta hand om dig själv. Titta på vad du äter och ta in massor av näringsämnen och vitaminer. Att äta mycket apelsiner och citrusfrukter som är rika med C-vitamin kommer att bidra till att öka ditt immunsystem. Håll fötterna torra. Svamp älskar vatten. Efter tvättning, torka noggrant med fötterna med en ren handduk (din egen, dela inte) och var uppmärksam på utrymmet mellan tårna. Om du har svettiga fötter, använd fotpulver och spraya antiperspiranter. Undvik att bära täta skor och nonabsorberande strumpor. Gå till strumpor i 100 procent ren bomull, ull eller silke. Byt alltid ut i rena och torra strumpor och se till att dina skor är torra innan du sätter på dem.

Naglar och tår mår bra av frisk luft – gå barfota för att undvika nagelsvamp

Om du är en sportentusiast, se till att dina atletiska skor passar bra. Det här är så att du kan förhindra störning vid tårna och nageltrauma. Att ha mikrotrauma ökar chanserna för svamptånsinfektion. Trimma dina tånaglar regelbundet rakt över och gräva inte för djupt eller runt hörnen. Detta kan orsaka infektion. Undvik nagellack och falska naglar eftersom de kan ha negativa effekter på naglarna. Svampen älskar mörkret och bär nagellack förhindrar att solljuset kommer in i naglarna, vilket gör att svampen växer ännu mer. Men om du redan har tån nagelsvamp kan du fortfarande få den behandlad. Är du orolig för de höga kostnaderna och skadliga biverkningar som går med oral anti-svamp receptbelagda läkemedel, kan du gå till en aktuell lösning. Undvik hemmetoder eftersom de är ineffektiva och slöseri med tid. Aktuella lösningar är å andra sidan mycket effektiva och mycket säkra att använda, utan några rapporterade biverkningar alls. Det använder naturliga eteriska oljor som finns i växter som är kända för att uppvisa antifungala och antibakteriella egenskaper. Andra oljor i aktuella lösningar främjar också friskare hud, så att tårna blir mjukare och mjukare med varje applikation.