Använd din rabattkod hos CDON och spara pengar när du handlar spel från Origin 

Origin drivs av Electronic Arts (EA) för spel till PC och Mac. Det är framförallt men inte enbart EA’s spel som finns där. Det finns dessutom tillgång till Origin Access som är en abonnemangstjänst som är ansluten till Origin. Ta en titt på utbudet och överväg vilka spel du vill spela och hur mycket det kostar att ta  prenumerationen jämfört med att köpa spelen direkt. Origin Access är en fantastisk affär om du har mycket tid för spel och vill riva genom biblioteket, medan det är en sämre affär om du enbart har lite tid för spel och nöjer dig med enbart några spel om året. Kom ihåg att du kan få rabatt på spel när du handlar på nätet. Hitta en rabattkod genom att söka “cdon rabattkod” på Google och välj en uppdaterad kod.

Börja med en gratis testperiod för att se om du gillar spelet

Origin Access erbjuder dock en gratis testperiod på en vecka, så att du kan prova det. Även om du inte är intresserad av Origin Access, kan du använda det här försöket för att spela ett spel eller två gratis eller få rabatt på ett spel som du skulle köpa i alla fall. Se bara till att du avbryter prenumerationen efteråt för om du inte gör det så påbörjas prenumerationen efter att testperioden är slut. Du behöver inte betala för Origin Access för att använda hemsidan och du kan spela utan att betala abonnemangsavgiften. Origin Access kostar antingen 40 kr per månad eller 249 kr per år. Om du betalar abonnemangsavgiften får du tillgång till över 70 äldre spel i EA’s sortiment gratis eller till ett väldigt lågt pris . Du sparar också 10% på varje spel eller DLC du köper på Origin. Som en extra bonus får du även tillgång till nya EA spel fem dagar innan de släpps utan att betala något extra, samt prova demoversioner av nya spel.

Hur många spel finns det då i sortimentet?

Mer än 70 spel finns i EA: s arkiv, inklusive populära spel såsom The Sims 4, FIFA 19, battlefield och många fler. De flesta spel har en sak gemensamt: De skapades och publicerades av EA. Det finns dock några mindre indiespel som inte publicerades av EA.

Så här fungerar prenumerationstjänsten utan rabattkoder

Tack vare prenumerationstjänsten har du möjlighet att betala månadsvis eller årsvis för att få tillgång till alla spel som ingår utan att du behöver köpa själva spelet. Var samtidigt medveten om att när din månads period eller års period löpt ut så har du inte tillgång längre och då kan du antingen köpa spelet eller prenumerera igen.    

Är det värt priset?

Om det här är värt det eller inte, är upp till dig. Vid 40 kr per månad eller 249 kr om du väljer att ha tillgång under ett helt år, så är prenumerationen billig jämfört med liknande tjänster. Som jämförelse kostar t.ex. Microsofts Xbox Game Pass 90 kr per månad för en liknande tjänst och erbjuder inte några rabatter. Erbjuder främst äldre Xbox 360-spel och erbjuder inte åtkomst till spel innan de släpps eller möjligheten att prova en demo version av spelen. Ännu värre är det inte finns några PC spel. En annan tjänst man kan jämföra med är det på online spelmarknaden dominerande Steam. För helt klart erbjuder steam det största utbudet av datorspel men kostnader för spel där kan ofta vara höga beroende på var du bor, så vi i Sverige t.ex betalar i euro då vi är en del av europa så har priserna automatiskt sats till euro vilket kan bli väldigt dyrt jämfört då med origin som inte använder samma metod för att bestämma priserna utan där betalar vi i kronor. Kom ihåg att du alltid kan få lite lägre pris från olika rabattkodsajter online så som till exempel rabattkodcdon.com. Sedan erbjuder inte heller steam någon prenumeration och du får alltså inte möjlighet att välja och vraka bland sortimentet till ett billigt pris som du kan med Origin access.  

En kort beskrivning av The sims 4

Välkommen till världen i The sims 4. Som i det närmast kan liknas vid en livets virtuella nöjespark där du bestämmer allt in i minsta detalj. Njut av kraften att kunna skapa och styra människor(sims)i en virtuell värld där det inte finns några gränser. Uttryck din kreativitet när du bestämmer dina Sims unika personligheter. Välj deras mode, välj frisyrer och ge dem liv. Smidigt som du bygger det perfekta huset åt dina Sims med det helt nya rums baserade byggnads verktyget, välj dina favoritdesigner och inredning. Utveckla dina Sims relationer, få dom att välja nya karriärer och forma de rika och underhållande stunderna i deras liv. Utforska vackra världar med unika miljöer och res till nya grannskap där du kan besöka platser och träffa andra intressanta sims.